Розы
Нет сортов

Ballerina. Балерина
фото розы Ballerina. Балерина

Селекционер - Bentall;

Группа - мускусные гибриды;

Цветение - ремонтантное;

Высота куста - 80-90 см; 

Диаметр цветка - 2- 4  см;

Устойчивость к болезням и к морозам - средняя;

Аромат - слабый.



  «Многочисленные крошечные цветки собранны в похожие на соцветия гортензии кисти» - так начинает описание сорта Ballerina Д. Г. Хессайон в своей книге «Все о розах». Автор отмечает, что цветет сорт на протяжении всего сезона, а кусты густооблиственны блестящими мелкими листьями. Не оставляет он без внимания и высокую устойчивость сорта к болезням. Давая рекомендации относительно использования Ballerina, автор перечисляет следующие варианты: бордюр, живая изгородь, розарий, штамбовая форма. Помимо этого, в описании Балерины Д. Г. Хессайон отмечает приятный мускусный аромат его цветков.

  Н. В. Резвина начинает описание Балерины отмечает, что увидев её первый раз, многие думают, что перед их глазами «флокс с огромной шапкой цветов», так как цветки этого сорта маленькие, всего лишь 2-3 см в диаметре. Соцветия Ballerina очень пышные и насчитывает от 30 до 50 цветков. Каждый цветок состоит из 5 лепестков светло-розового цвета, а в центре аккуратные желтые тычинки. Эти цветки не боятся ни дождя, ни ветра. Автор акцентирует внимание на том, что листья сложные и могут состоять как из 5, 7, 9 так и из 11 листочков. Ширина и высота куста в среднем 150 см. В завершение автор отмечает, что сорт очень выносливый, может расти в полутени, но на зиму рекомендует производить укрытие.

  Филип Харкнесс также отвел в своей книге место для весьма подробного описания этой трогательной розочки. Характеризуя расцветку, автор называет её «мягкой, светло-розовой по краю лепестка», которая по «движению к центру светлеет и становится белой». У Харкнесса цветки Балерины вызывают ассоциацию с цветками яблони. Относительно цветения этого сорта, Филип подчеркивает, что оно наступает несколько позже, чем у большинства сортов, но зацветая, цветки образуют «сплошной покров», «цветение длительное», да и по совокупности признаков напоминает цветение гортензии. Что касается выращивания, Харкнесс утверждает, что с этой розой не возникает хлопот, так как он дает много побегов от основания, формируя красивый куст, который с легкостью «удерживает» множество цветков. Минимальные параметры высоты и ширины куста автор приводит 1,2 м и 1 м соответственно. Расти Балерина может на любых плодородных почвах.

  Питер Шнайдер в своей книге уделил внимание не сорту Ballerina, а её автору Энн Бентолл. Он указывает, что Энн работала под руководством Джозефа Пембертона, оставаясь в его тени. Сообщество розоводов считало, что после смерти своего руководителя, Бентолл просто интродуцировала сорта, оставшиеся от Пембертона.  Но тем не менее, заслугу Энн следует отметить, так как непосредственно под руководством Джозефа ею было проделано много работы и был внесен не малый вклад в селекцию роз, после его смерти продолжила дело учителя, да и на сегодняшний день она считается автором не только Ballerina, которая входит в пятерку наиболее популярных в мире, но и еще одного участника этой пятерки The Fairy.

  А. И. Теорина также отводит этой розе место в своей книге «Розы». Разделяя мнение предыдущих авторов Александра Ивановна дополняет информацию о Ballerina, отмечая цветки блюдцевидные, открытые, и количество их в кистях может достигать сотни. Также автор указывает, что цветоносы прочные, чашелистники и опушены, листья кожистые, слабоглянцевые.

  Лэнс Уолхайм озвучивает версию, почему сорт получил именно такое название. По его мнению, компактный, арочный формы куст «с виду схож с пачкой балерины». Касательно характеристик Лэнс отмечает, что осенью на кустах появляются крошечные плоды оранжево-красного цвета. Также автор книги «Розы для чайников» пишет, что этот сорт можно выращивать как низкую плетистую розу, а при рассеянном солнечном свете сорт чувствует себя комфортно.

  Евгений Писарев отмечает, что Ballerina по данным исследований ГБС РАН удостоен оценки «зимостойкий». Также автор отмечает обильность цветения Балерины и игру цвета отдельно взятого цветка на протяжении цветения, которую заметит далеко не каждый розовод, учитывая их неимоверное количество.

  Эндрю Миколайски и Лин Хоторн пишут, что эта роза имеет немало наград за «свою способность давать много цветков», но не очень сильный аромат это её слабое место в характеристике. Авторы рекомендуют использовать Ballerina для оформления бордюров, создания низких изгородей и при планировании маленького сада эта роза станет прекрасным выбором.

  Роза Балерина является гибридом розы мускусной, чем обусловлена высокая устойчивость, обильность цветения, и особый аромат.

  Сорт удостоен множеством наград (более двадцати)!

 TEXT.RU - 100.00%

© Лафазан Н. Д., 2016.

  Использовались материалы:

1.  "Розы. Миниатюрные. Вьющиеся. Кустовые.", Эндрю Миколайски, Лин Хоторн, Харьков-Белгород, "Клуб семейного досуга", 2015.

2.  «Розы. Энциклопедия». Евгений Писарев, Москва, «Эксмо», 2009.

3. «Все о розах», Д-р Д. Г. Хессайон, Москва, «Кладезь-Букс, 2009.

4. Розы для чайников, Ленс Уолхайм, Москва, ООО "И. Д. Вильямс", 2010.

5. "Розы", А. И. Теорина, Москва, "Фитон+", 2010.

6. Лучшие розы мира, Шнайдер, Питер, Москва, ЗАО «БММ», 2011 год.

7. Розы: около 100 лучших видов и сортов, Харкнесс Ф., Москва, «Ниола-Пресс», 2007.

8. Выращиваем розы на дачном участке, Н.В. Резвина, Москва, Фитон+, 2010 год.

 

«Численні крихітні квітки зібрані у схожі на суцвіття гортензії кисті» - так починає опис сорту Ballerina Д. Г. Хессайон у своїй книзі «Все про троянди».  Автор зазначає, що цвіте сорт протягом усього сезону, а кущі густообліственні блискучі з дрібним листям.  Не залишає він без уваги і високу стійкість сорту до хвороб.  Даючи рекомендації щодо використання Ballerina, автор перераховує наступні варіанти: бордюр, живопліт, розарій, штамбова форма.  Крім цього, в описі Балерини Д. Г. Хессайон відзначає приємний мускусний аромат його квіток.
   Н. В. Резвін починає опис Балерини зазначає, що побачивши її вперше, багато хто думає, що перед їх очима «флокс з величезною шапкою квітів», бо квітки цього сорту маленькі, всього лише 2-3 см в діаметрі.  Суцвіття Ballerina дуже пишні і налічує від 30 до 50 квіток.  Кожна квітка складається з 5 пелюсток світло-рожевого кольору, а в центрі акуратні жовті тичинки.  Ці квітки не бояться ні дощу, ні вітру.  Автор акцентує увагу на тому, що листя складні і можуть складатися як з 5, 7, 9 так і з 11 листочків.  Ширина і висота куща в середньому 150 см. На завершення автор зазначає, що сорт дуже витривалий, може рости в півтіні, але на зиму рекомендує проводити укриття.
   Філіп Харкнесс також відвів у своїй книзі місце  досить докладну розповідь цієї зворушливої ​​трояндочки.  Характеризуючи забарвлення, автор називає її «м'якою, світло-рожевого по краю пелюстки», яка по «руху до центру світлішає і стає білою».  У Харкнесса квітки Балерини викликають асоціацію з квітками яблуні.  Щодо цвітіння цього сорту, Філіп підкреслює, що воно настає дещо пізніше, ніж у більшості сортів, але зацветає, квітка утворюють «суцільний покрив», «цвітіння тривале», та й по сукупності ознак нагадує цвітіння гортензії.  Що стосується вирощування, Харкнесс стверджує, що з цієї трояндою не виникає клопоту, бо він дає багато пагонів від основи, формуючи гарний кущ, який з легкістю «утримує» безліч квіток.  Мінімальні параметри висоти і ширини куща автор наводить 1,2 м і 1 м відповідно.  Рости Балерина може на будь-яких родючих ґрунтах.
   Пітер Шнайдер у своїй книзі приділив увагу не сорту Ballerina, а її автору Енн Бентолл.  Він вказує, що Енн працювала під керівництвом Джозефа Пембертона, залишаючись в його тіні.  Спільнота трояндоводів вважало, що після смерті свого керівника, Бентолл просто інтродукованого сорту, що залишилися від Пембертона.  Але тим не менше, заслугу Енн слід зазначити, бо безпосередньо під керівництвом Джозефа нею було виконано багато роботи і був внесений не малий внесок у селекцію троянд, після його смерті продовжила справу вчителя, сьогоднішні вона вважається автором не тільки Ballerina,  яка входить до п'ятірки найбільш популярних в світі, але і ще одного учасника цієї п'ятірки The Fairy.
   А. І. Теоріна також відводить цій троянді місце в своїй книзі «Троянди».  Поділяючи думку попередніх авторів Олександра Іванівна доповнює інформацію про Ballerina, відзначаючи квітки блюдцевидні, відкриті, і кількість їх в кистях може досягати сотні.  Також автор вказує, що квітконоси міцні, чашелістнікі опушені, листя шкірясті, слабоглянцеві.
   Ленс Уолхайм озвучує версію, чому сорт отримав саме таку назву.  На його думку, компактний, арочної форми кущ «на вигляд схожий з пачкою балерини».  Відносно характеристик Ленс зазначає, що восени на кущах з'являються крихітні плоди оранжево-червоного кольору.  Також автор книги «Троянди для чайників» пише, що цей сорт можна вирощувати як низьку плетисту троянду, а при розсіяному сонячному світлі сорт відчуває себе комфортно.
   Євген Писарєв зазначає, що Ballerina за даними досліджень ГБС РАН удостоєний оцінки «зимостійкий».  Також автор відзначає рясність цвітіння Балерини і гру кольору окремо взятої квітки під час цвітіння, яку помітить далеко не кожен трояндовод, враховуючи їх неймовірна кількість.
   Ендрю Міколайскі і Лін Хоторн пишуть, що ця троянда має чимало нагород за «свою здатність давати багато квіток», але не дуже сильний аромат це її слабке місце в характеристиці.  Автори рекомендують використовувати Ballerina для оформлення бордюрів, створення низьких огорож і при плануванні маленького саду ця троянда стане прекрасним вибором.
   Троянда Балерина є гібридом троянди мускусної, чим обумовлена ​​висока стійкість, щедрість цвітіння, і особливий аромат.
   Сорт удостоєний безліччю нагород (більше двадцяти)!

«Численні крихітні квітки зібрані у схожі на суцвіття гортензії кисті» - так починає опис сорту Ballerina Д. Г. Хессайон у своїй книзі «Все про троянди».  Автор зазначає, що цвіте сорт протягом усього сезону, а кущі густообліственні блискучі з дрібним листям.  Не залишає він без уваги і високу стійкість сорту до хвороб.  Даючи рекомендації щодо використання Ballerina, автор перераховує наступні варіанти: бордюр, живопліт, розарій, штамбова форма.  Крім цього, в описі Балерини Д. Г. Хессайон відзначає приємний мускусний аромат його квіток.

   Н. В. Резвін починає опис Балерини зазначає, що побачивши її вперше, багато хто думає, що перед їх очима «флокс з величезною шапкою квітів», бо квітки цього сорту маленькі, всього лише 2-3 см в діаметрі.  Суцвіття Ballerina дуже пишні і налічує від 30 до 50 квіток.  Кожна квітка складається з 5 пелюсток світло-рожевого кольору, а в центрі акуратні жовті тичинки.  Ці квітки не бояться ні дощу, ні вітру.  Автор акцентує увагу на тому, що листя складні і можуть складатися як з 5, 7, 9 так і з 11 листочків.  Ширина і висота куща в середньому 150 см. На завершення автор зазначає, що сорт дуже витривалий, може рости в півтіні, але на зиму рекомендує проводити укриття.

   Філіп Харкнесс також відвів у своїй книзі місце  досить докладну розповідь цієї зворушливої ​​трояндочки.  Характеризуючи забарвлення, автор називає її «м'якою, світло-рожевого по краю пелюстки», яка по «руху до центру світлішає і стає білою».  У Харкнесса квітки Балерини викликають асоціацію з квітками яблуні.  Щодо цвітіння цього сорту, Філіп підкреслює, що воно настає дещо пізніше, ніж у більшості сортів, але зацветає, квітка утворюють «суцільний покрив», «цвітіння тривале», та й по сукупності ознак нагадує цвітіння гортензії.  Що стосується вирощування, Харкнесс стверджує, що з цієї трояндою не виникає клопоту, бо він дає багато пагонів від основи, формуючи гарний кущ, який з легкістю «утримує» безліч квіток.  Мінімальні параметри висоти і ширини куща автор наводить 1,2 м і 1 м відповідно.  Рости Балерина може на будь-яких родючих ґрунтах.

   Пітер Шнайдер у своїй книзі приділив увагу не сорту Ballerina, а її автору Енн Бентолл.  Він вказує, що Енн працювала під керівництвом Джозефа Пембертона, залишаючись в його тіні.  Спільнота трояндоводів вважало, що після смерті свого керівника, Бентолл просто інтродукованого сорту, що залишилися від Пембертона.  Але тим не менше, заслугу Енн слід зазначити, бо безпосередньо під керівництвом Джозефа нею було виконано багато роботи і був внесений не малий внесок у селекцію троянд, після його смерті продовжила справу вчителя, сьогоднішні вона вважається автором не тільки Ballerina,  яка входить до п'ятірки найбільш популярних в світі, але і ще одного учасника цієї п'ятірки The Fairy.

   А. І. Теоріна також відводить цій троянді місце в своїй книзі «Троянди».  Поділяючи думку попередніх авторів Олександра Іванівна доповнює інформацію про Ballerina, відзначаючи квітки блюдцевидні, відкриті, і кількість їх в кистях може досягати сотні.  Також автор вказує, що квітконоси міцні, чашелістнікі опушені, листя шкірясті, слабоглянцеві.

   Ленс Уолхайм озвучує версію, чому сорт отримав саме таку назву.  На його думку, компактний, арочної форми кущ «на вигляд схожий з пачкою балерини».  Відносно характеристик Ленс зазначає, що восени на кущах з'являються крихітні плоди оранжево-червоного кольору.  Також автор книги «Троянди для чайників» пише, що цей сорт можна вирощувати як низьку плетисту троянду, а при розсіяному сонячному світлі сорт відчуває себе комфортно.

   Євген Писарєв зазначає, що Ballerina за даними досліджень ГБС РАН удостоєний оцінки «зимостійкий».  Також автор відзначає рясність цвітіння Балерини і гру кольору окремо взятої квітки під час цвітіння, яку помітить далеко не кожен трояндовод, враховуючи їх неймовірна кількість.

   Ендрю Міколайскі і Лін Хоторн пишуть, що ця троянда має чимало нагород за «свою здатність давати багато квіток», але не дуже сильний аромат це її слабке місце в характеристиці.  Автори рекомендують використовувати Ballerina для оформлення бордюрів, створення низьких огорож і при плануванні маленького саду ця троянда стане прекрасним вибором.

   Троянда Балерина є гібридом троянди мускусної, чим обумовлена ​​висока стійкість, щедрість цвітіння, і особливий аромат.

   Сорт удостоєний безліччю нагород (більше двадцяти)!

© Лафазан Н. Д., 2021.

Text.ru - 100.00%

 

Комментарии

Добавить комментарий