Розы
Нет сортов

Altesse. Альтесса.

Селекционер - Meilland International;

Группа - чайно-гибридные;

Цветение - ремонтантное;

Высота куста - до 80 см; 

Диаметр цветка – до 12 см см;

Устойчивость к болезням - нет точных данных, к морозам - выше средней;

Аромат – легкий.



 

Altesse.  Альтесса. У 1990 році селекційні праці трояндарів фірми Мейа у черговий раз увінчалися успіхом. На цей раз у результаті праці селекціонерів з'явилася ніжна трояндочка персиково-кремового кольору з жовтими тонами. Гарна форма, цікава форма пелюстки, поєднання тонів. На невисоких кущах (до 80 см) ці великі (до 12 см) квітки виглядають чудово. Ніжного тону квітки контрастно обрамляє темно-зелене листя. Ця троянда показала непогані показники стійкості до морозу.  До слова, у фірми Мейа "в заслуги" числиться ще одна троянда Altesse 1950, яка відрізняється від описуваного нами сортів кольором, і у зв'язку з цим не рідко виникає плутанина. На жаль, сьогодні немає точних даних про батьківські парі Альтесс, але достовірно відомо, що у неї існують назви-синоніми бо: Anticipation, Rodin, а також вона може зустрічатися під своєю робочою назвою MEIdinr.
Додамо, що у 2000 році відомій в США виставці Madison Rose Society Show ця троянда була названа принцесою шоу.

  Altesse. Альтесса. У 1990 році селекційні праці трояндарів фірми Мейа у черговий раз увінчалися успіхом. На цей раз у результаті праці селекціонерів з'явилася ніжна трояндочка персиково-кремового кольору з жовтими тонами. Гарна форма, цікава форма пелюстки, поєднання тонів. На невисоких кущах (до 80 см) ці великі (до 12 см) квітки виглядають чудово. Ніжного тону квітки контрастно обрамляє темно-зелене листя. Ця троянда показала непогані показники стійкості до морозу.  До слова, у фірми Мейа "в заслуги" числиться ще одна троянда Altesse 1950, яка відрізняється від описуваного нами сортів кольором, і у зв'язку з цим не рідко виникає плутанина. На жаль, сьогодні немає точних даних про батьківські парі Альтесс, але достовірно відомо, що у неї існують назви-синоніми бо: Anticipation, Rodin, а також вона може зустрічатися під своєю робочою назвою MEIdinr.

 Додамо, що у 2000 році відомій в США виставці Madison Rose Society Show ця троянда була названа принцесою шоу.

© Лафазан Н. Д., 2021

Text.ru - 100.00%

 

 Altesse. Альтесса. В 1990 году селекционные работы розоводческой фирмы Мейан в очередной раз увенчались успехом. На этот раз в результате трудов селекционеров появилась нежная розочка персиково-кремового цвета с желтыми тонами. Красивая форма, интересная форма лепестка, сочетание тонов. На невысоких кустах (до 80 см) эти крупные (до 12 см) цветки выглядят восхитительно. Нежного тона цветки контрастно обрамляет темно-зеленая листва. Эта роза показала не плохие показатели устойчивости к морозу. К слову, у фирмы Мейан "в заслугах" числится еще одна роза Altesse 1950 года, которая отличается от описываемого нами сорта цветом, и в связи с этим не редко возникает путаница. К сожалению, на сегодняшний день нет точных данных о родительской паре Альтесса, но достоверно известно, что у неё существуют названия-синонимы такие как: Anticipation, Rodin, а также она может встречаться под своим рабочим названием MEIdinr.
Добавим, что в 2000 году на известной в США выставке Madison Rose Society Show эта роза была названа принцессой шоу.

 

  Использовались материалы:

 1. Лучшие розы для Вашего сада, В. Вышеславцев, Москва, Фитон +, 2008.

 

 

© Лафазан Н. Д., 2014. 

Комментарии

Добавить комментарий