Розы
Нет сортов

Clementine. Клементина.

Характер цвітіння - ремонтантний;

Висота куща - 40 - 50 см;

Діаметр квітки -  4-5 см;

Стійкість до хвороб - доволі висока, до морозів - вище за середню;

Аромат - легкий.



 До заслуг селекціі Tantau, заслужено можна віднести всі мініатюрні трояндочки з назвою Clementine. Однією з перших в цій «родині» була саме Клементина. Вона була запропонована покупцям, які не бачать себе без троянд, ще у далекому 1997 році. Гарна форма квітки, благородний колір, невибагливість та рясне цвітіння – ці риси Clementine не залишили її непоміченою та привернула пильну увагу квіткарів до цього сорту. До речи, ця троянда гідно себе показала у всіх куточках світу. Після гарних відгуків про Клементину, Тантау продовжила селекцію в цьому напрямку та, з часом, запропонувала інші «Клементини» у різноманітті кольорів на будь-який смак.

  До речі, в каталозі Тантау, автори опису називають її колір абрикосово-помаранчевим, та підкреслюють, що цей тон завжди популярний.  Невеликі квітки (близько 4-5 см) мають чудову густо махрову форму, дуже наближену до чайно-гибридної троянди, але дещо зменшеною у розмірі. На протязі життя квітка змінює свій колір на більш світлий, але він залишається привабливим та чаруючим. На пагонах квітки зібрані у великі китиці, а під цими чудовими букетами від флоріста-природи, проглядається здорове, насичено-зелене листя, яке виступає гарним фоном для впевненого рясного цвітіння.

  Сорт дуже ошатно виглядає у міксбодерах, групових посадках, вздовж доріжок та на першому плані саду. З стійкістю до хвороб, до речі, Clementina також має непагані показники та не доставляє клопіт своїм власникам.

  Цей сорт може зустрічатися під робочою назвою TANogrew та назвою-синонімом Showdown.

Комментарии

Добавить комментарий